VECKANS JUICE.

Ännu en natt med dålig sömn och en morgon med förkylning, kli i ögonen och halsont. Helgen har nog aldrig varit så efterlängtad som den är nu. Har i alla fall precis tagit en stort glas av min vitaminrika juice, alvedoner och halstablett efter halstablett i hopp om att känna mig någorlunda bättre. I dag väntar: W o r k.

Veckans juice blev verkligen en mix av lite allt möjligt. Banan och morot är väl en kombination man kanske inte äter varje dag. Det blev inte den godaste jag gjort, men man kände verkligen hur nyttig den var. Trots att jag hade i massssaaa äppel så var banan- och morotssmaken väldigt övertagande. Nästa gång blir det något enklare och fräschare. Men betyg: 5/10.

I VECKANS JUICE

Morot – Höjdare för huden. Hjärtstärkande och skyddar mot sjukdomar. Immunförsvarare. Och är bra för tänderna.

Apelsin – C-VITAMINSBOMB! Sänker blodtrycket och rensar kroppen. Motverkar matsmältningsproblem och minskar även hösnuva med alla sina nyttiga vitaminer.

Citron – Hälper till att balansera PH-värdet i kroppen. Motverkar cancer och andra sjukdomar. Stärker immunförsvaret och minskar inflammationer. Det rensar helt enkelt din kropp på gifter och bakterier.

Banan – En bra C-vitaminkälla. Ett högt intag av kostfibrer som minskar cancer-risken. Ger förbättrad hjärthälsa. Innehåller en slags aminosyra som visat sig stimulera minnet och förbättra humöret.

Äppel – Innehåller gott om antioxidanter. Ett ämne i skalet skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Det är bra mot matsmältningen med sitt rika fiberinnehåll. Juicen från äpplet kan även minska risken för Alzhemiers – Och du får i dig en rejäl dos med C-vitaminer.

Ruccola – Rik på både kalcium, vitaminer A, C och kalium. Även denna bladgrönsak främjar matsmältningen och är väldigt bra för hjärnans hälsa.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *