SUNDAYS.

Idag? Kaffe i soffan. Säkert fem sex koppar. Iklädd för stora jeans och en sweater.

Städning och fix sedan gårdagen. Vi har dock den härliga vanan att vi alltid städar undan festen redan på natten. Jag kan verkligen inte slappna av om något ”står framme”, eller man skjuter upp saker och ting. När jag var liten så packade jag upp gympaväskan innan jag hunnit ta av mig skorna, packar alltid upp resväskor samma dag vi kommer hem, diskar undan kastruller och stekpannor innan vi ens hunnit börja äta och tar undan popcornskålen fast att inte filmen är slut än. Kan inte heller somna om en garderobsdörr står öppen eller ett plagg ligger på golvet. En vana som kan vara jobbig ibland, men som också resulterar i att jag slipper stora diskhögar, kaos i kök eller garderoben på golvet. Hur är ni?

Fille är helt tvärtom. Mitt på sängen ligger hoodien och myskläderna han hade på sig i torsdags kväll. Han har lärt sig att det sticker i mina fingrar så det slutar alltid med att jag tar undan det för att jag ska kunna slappna av. Men jag måste vänja av mig det. Högen får fan ligga där tills han tar väck det själv. Och ikväll när vi ska sova så landar den på golvet och imorgon bitti när jag bäddar sängen så kommer paniken ikapp och så kommer det sluta med att det är jag som lägger in det i garderoben. Be strong, Kajsa, be strong.

Sedan har vi kollat fotboll i kalla tio grader, käkat söndagsmiddag hos svärföräldrar och nu avrundar jag dagen precis som jag började den. Med en kopp kaffe under en filt. Sweet dreams!

5 Kommentarer

  • Pingback: SUNDAYS. - Homespo
  • Vilken härlig söndag!! Så mycket igenkänning i det med att plocka undan, min sambo är EXAKT likadan…
    Kram!!

  • Hej! Vilket roligt och genuint inlägg =) Jag har varit precis som du i hela mitt liv men de senaste åren så kan jag lika gärna låta klädhögen ligga på golvet i någon dag extra eller ta diskberget senare/imorgon. Vet inte varför men ibland så vill jag verkligen ha det ordning och reda och ibland så kvittar det! Sambon är inte riktigt lika petig men han får ta undan sin egen skit. Man får försöka möta nånstans på mitten tänker jag. Att var sak har sin plats gör ju också att man ALDRIG slipper leta efter sakerna. Och där är inte min sambo: han måste alltid fråga innan han har letat klart. Jag å andra sidan vet på ett ungefär exakt vart vi har allt i lägenheten =) Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *