POSTCARDS FROM PALMA

Hemma bra, men borta bäst. Happiness comes in waves. Hade jag fått välja hade jag rest mest hela tiden. Känner mig aldrig så lycklig och levande som under sol, i hav och salt. Fräknar på näsan och blekt hår. Kommer på mig själv le hela tiden. När jag blir gammal ska jag bosätta mig i Spanien och bli en sån som är i Sverige när det är sommar här hemma och resten i värmen.

Nu är vi i alla fall hemma igen efter en fantastisk vacay i Palma. Som en solvecka komprimerat på tre dagar. I lördags lyfte vi från Kastrup och tre timmar senare landade vi i ett sommar-Mallorca. Checkade in på ett enkelt litet ställe som hette Hostal San Telmo, som låg precis vid den mysiga lilla stranden Cala Major. Många tror jag åker till Palma mer som en city-weekend och bor inne i ”stan”. Men vi ville hellre ha nära till havet och ta oss in till stan någon kväll istället. Så det var perfekt.

Vi hade pool och balkong, men ingen frukost. Så om morgnarna svirade vi om till badkläder, packade strandväskan och svängde förbi ett litet café innan stranden. Un espresso y un bocadillo con jamón y mozzarella, por favor. Klassiker i Spanien.

Sedan lade vi oss i varsin solstol. Och här låg vi hela lördagen, söndagen och måndagen. Tre hela dagar som fyllde på D-vitaminer så det räcker för hela hösten. Badade varannan kvart och åt salta chips.

Tänk att man har så nära till ett sådant här fantastiskt ställe! Tar mig fan nästan smidigare till Spanien än Stockholm. Nästan. Ser ni att håret solblektes på dessa få dagar.

Him + nutella croissant = Pure love.

Detta är alltså Cala Major, stranden som vi bodde vid. Enkelt och mysigt. Fint turkost vatten och enkel beach bar där vi drack Estrella-bärs och åt caprese vid varje dag. Spelade skitgubbe och unnade oss sangria.

Denna baddräkten har Julia köpt i Italien. Tycker det har varit ovanligt med baddräkt innan men gillar det mer och mer.

Många som frågar! Bilden är redigerad i Afterlights.

På söndag kvällen hade vi bokat bord på Emilio Ingrossos restaurang La Perla. Höga förväntningar – som uppfylldes. FY FAN vilken risotto jag åt. Med grädde och tryffel och sparris och så. Vi delade även Bresaola med burrata och Fille tog en oxfilépasta. Shit pommes shit pommes shit pommes.

Min kamera jag fotar med mest hela tiden. En Sony A6000 med ett 16mm-objektiv. Solglasögonen kan du hitta genom reklamlänk HÄR och nätpåse HÄR.

En av semesters bästa stunder måste vara balkonghänget. I denna stund åt vi Lay’s salta chips från kvartersbutiken, krispigt kallt rosé och laddade upp för en vändsjua-tunering. Sedan kom en mygg-invasion.

Sånt här leende har jag jämt när jag är i solen. Lycklig, som fan.

Vårt mysiga lilla hotell. Ägdes av en äldre gubbe och hans två fina labradorer.

Tack livet för ännu en fantastisk resa i bagaget. Med bästa sällskapet dessutom. <3 Linnehandduk, HÄR och baddräkt HÄR.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *