MATERIELL KÄRLEK.

Har vi dem – The loves of my life som är med mig varje dag och fångar ögonblick.

1. Olympus Pen E-pl7 AF 14-42/3,5-5,6 EZ M. Zuiko Digital Silver – Min lilla vardagspärla som följer med överallt då den är så nätt och lätt. Med pannkaksobjektivet får jag brännvidden 14-42mm vilket är perfekt för lite enklare vardagsbilder. (Det är millimetrarna som avgör hur mycket som kommer med på bilden. T.ex. 14mm (bra vidvinkel) 33mm (mer inzoomat). Behöver jag säga att jag älskar retrostilen?

2. Kitvision Actioncamera – Escape 4K Wifi 2″ Display – Det senaste tillskottet i kamerafamiljen. Jag var helt inställd på att köpa en Gopro, men efter närmare efterforskning fick det i stället bli en Kitvsion. Den är tydligen vanligare än Gopro, verkar ha lika bra upplösning och är rätt bra billigare. Den här kommer få skapa magi när vi på äventyr tillsammans.

3. Nikon D7100 – Min stora kärlek här i livet. Säg hej till min trogne vän, Nikon! Med honom tar jag majoriteten av alla bilder. Outfits, frukostar, inredning, mat. Har dock blivit så bekväm med min lilla Olympus så systemisen får stanna hemma allt oftare. De kompletterar liksom varandra rättså bra.

Här har vi mina fyra objektiv.

1. Teleobjektiv Tamron 70-300mm f/4-5,6 – Det här använder jag mest sällan. De få gångerna jag använt det har varit på olika typer av fotojobb – Bröllop eller på andra event där jag vill få bra närbilder trots att jag står på håll.

2. Tamron 24-70 mm f/2,8 – Det här vann jag på en Blogg.se-tävling för ett par år sedan. Använder det oftast här hemma. Tar otroligt fina och ljusa bilder. Älskar 24mm- och f2,8-kombinationen. Dock är det väldigt tungt så det brukar få stanna hemma om jag ska iväg.

3. Nikkor 18-55mm – Normalobjektiv som tillkommer med kamerahuset. Mitt mest använda objektiv genom tiderna, skulle jag tro. Med sitt brännvidd på 18-55mm är det ett riktigt allround-objektiv som jag älskar.

4. Nikon 30 mm f/1,8 – Förutom objektivet ovan så är detta mitt mest använda. Är en storfavorit då det har ett så lågt bländartal (vilket är det som ger suddig bakgrund). Tar väldigt ljusa, klara och fina bilder.

My whole family.


4 Kommentarer

  • Hej Kajsa!
    Vad tycker du om tamron 24-70 till din kamera då den inte är fullformat? Jag har samma kamera som du och är sugen på att uppgradera från mitt tamron 17-50 som alltid är på… men har tvekat på 24-70 då ”alla” säger att det objektivet funkar bäst på just fullformatssensor…

    Ha en fin fredag!
    /Sara

  • Hej Sara!

    Alltså jag tycker faktiskt att det funkar väldigt bra. Visst, det hade så klart varit ännu bättre med en fullformatare, men som jag skrev så är det ändå det objektivet jag använder mest här hemma. Dock så blir det ju mer inzoomat än på en fullformatare, det är därför jag valde 35mm istället för 50mm på mitt andra objektiv. Men det fungerar jättebra som ett komplement! ? Kram kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *