MAKING FLÄDERSAFT

Vi brukar göra fläderblomssaft varje sommar, och förra veckan var det dags igen. Vi tog med oss saxar, påsar och gick ner till ängen.

Tänk att jag bor här.

Här nere vid havet kryllar det av fläderblommor. Paradis.

Jag hade precis kommit hem från en löptur och längtade därför extra mycket till den iskalla saften.

”Kajsa du får klippa dem, så står jag nedanför och försöker fånga!”

Gabriel med blommor i håret.

När vi hade fått fatt i ungefär 100 blommor så gick vi hemåt igen.

Hämtade en massa citroner och tvättade av blommorna i en stor spann.

Sedan skar vi upp citron i skivor.

​Sedan var det dags – Först lägger du ett gäng blommor i botten av spannen, lägger på några skivor citron, och häller på socker (mycket socker). Sedan blommor igen, citron, socker. Blommor, citron, socker. I olika lager liksom. Sedan kokar du vatten och blandar ner 50 g citronsyra, och häller vattnet ner i spannen. Sedan låter du den stå i två dagar. När det är klart så silar du den, och så är det klart. MUMS.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *