IN MY MIND RIGHT NOW..


Äntligen (!!!)
så har jag kommit igång en del med mina reseplaner ännu mer. Kvällarna spenderas mestadels med att leta inspiration, tips och råd, skriva listor på alla ställen jag vill besöka och vilka upplevelser på min bucket-list som jag vill checka av. Det känns så skönt att äntligen ha bestämt sig vad jag vill göra efter att ha känt mig rättså vilsen och lost en längre tid. Ett mål, en destination, och sedan får jag ta det därifrån. Planerna är alltså att jag ska vara iväg i tre månader, helt på egen hand. Förmodligen kommer det bli mitt livs äventyr och the time of my life. Har varit kontakt med Kilroy som hjälpt mig att skräddarsy resan, de är verkligen hur duktiga som helst, rutinerade och en trygghet då de verkligen har koll på läget (allt från lokalbussar i Melbourne till viktiga visum).

Destinationer?
– Nya Zeeland (Auckland till Christchurch med campvan)
– Australien (Roadtrip längs guldkusten, från Sydney till Cairns)
– Bali (Yoga, massage och surfcamp på Canggu)
– Asien (Kommer ta det som det kommer där).


Time?
– Januari, februari och mars.

Som det ser ut nu så kommer jag boka nödvändiga flyg samt bussresor mellan de olika destinationerna, samt möjligtvis några hostelnätter på samtliga ställen. Annars kommer jag ta det som det kommer. Tror det är bäst att hålla planerna rätt öppna då jag nog kommer att stöta på flera backpackers på vägen. Det roligaste är att ni kommer att få följa med på det här äventyret. Och vet ni? Jag kommer att ha med mig en Gopro, så kommer att spela in flera härliga semestervideos och kanske till och med vloggar..

Planerna nu?
– JOBBA, JOBBA, JOBBA
​- PLANERA, PLANERA, PLANERA
​- SPARA PENGAR, SPARA PENGAR

Har ni tips på platser eller upplevelser man INTE FÅR MISSA eller om det är någon där ute som också går i resetankar kring den tiden, HÖR AV ER! Vore så himla roligt att kunna mötas upp.

28 Kommentarer

 • Tror du kommer få en underbar resa! Kände dock lite spontant att det var vääldigt mycket som ska hinnas med på tre månader. Har själv rest östkusten från Sydney till Cairns på 1,5 månad och tyckte det kändes ”stressigt” med tanke på allt som finns att se och göra där. Man gör lätt misstaget att stressa mellan ställen bara för att man vill maxa sin resa, mitt tips är att ta det mer chill och inte boka upp hostelnätter osv i förväg utan ta det mer som det kommer! ?

 • Åh, såå himla roligt! Spontant håller jag med ovanstående om att det kan bli svårt att hinna med så mycket och så många länder på bara tre månader. Jag och en kompis reste runt i Sydostasien i fyra månader förra året, och då hann vi med sex länder. Jag kan till viss del ångra det idag dock, att vi liksom gick in med inställningen att se så många länder som möjligt istället för att faktiskt njuta av stunden och verkligen utforska de länder vi besökte. Har du möjlighet skulle jag välja att resa i mer än tre månader, eller kanske nöja mig med Australien, NZ och Bali och resa runt i Asien någon annan gång.. Du kommer garanterat få en fantastisk resa hur du än gör, och möta så himla fina länder och människor!

 • Det är ett jättebra tips! ? Ja precis, det är nog lätt att göra det misstaget faktiskt då man vill hinna med så mycket som möjligt. Som det ser ut nu har jag en månad i NZ och en månad i Aussie, resterande tid tar jag det lite som det kommer. Har inget ”jag måste” till i Asien så får se lite. Det är faktiskt Kilroy som skräddarsytt resan lite, och känns ändå som de har koll på läget. Men tack så jättemycket för tips än en gång, skriver upp allt! KRAM ?

 • Jaa det kommer nog bli jättehärligt! ? det känns som att det är vanligt ja att man vill hinna maxa och se så mycket som möjligt på sin resa, men som det ser ut nu har jag en månad i NZ och en månad i Aussie, resterande tid tar jag det lite som det kommer. Har inget ”jag måste” till i Asien så får se lite. Det är faktiskt Kilroy som skräddarsytt resan, och känns ändå som de har koll på läget. Men tack så jättemycket för tips än en gång, skriver upp allt! Blir kanske mer än tre månader.. vem vet ? KRAM ?

 • Det låter verkligen som en toppenresa! Du kommer inte ångra dig. Som du säger kommer det bli ditt livs resa ? Har själv gjort en liknande resa och jag tyckte att tre månader räckte gott å väl. Fin blogg du har! Kram från Skåne

 • Det låter verkligen som en fantastisk resa, en sån som alla borde göra. Det är så otroligt nyttigt att se världen i den åldern, och dessutom på egen hand. Jag ärm imponerad av dig! Jag gjorde själv nz, Oz och Thailand 2007 (shit det är 10-årsjubileum nästa år aaagh!!!) under 7 månader, och kan hålla med föregående kommentarer om stressigt schema. Jag tror det viktiga i din resa blir att välja ut godbitarna och inte försöka hinna med och se och göra allt. Kanske faktiskt stanna en vecka nånstans och andas? Det är viktigt. Jag gjorde nz en andra gång 2010 (det är ett helt fantastisk land som typ är omöjligt att bara besöka 1 gång) under 6 veckor, och mina tips är: 3 dagarsvandringen ”kepler track”, besöka hippiestaden Takaka, paddla kajak i Abel Tasman national park, en utekväll i Nelson, besöka vingårdarna i Malborough Sounds, titta på när pingvinerna simmar iland i skymningen utanför Dunedin, för att nämna några grejer. Vill du har mer tips el kanske råd, får du gärna höra av dig. Resor är mitt favvoämne att prata om! Good luck och Bon voyage!

 • skulle rekommendera koh lipe i thailand,en liten ö utan biltrafik, och så himla fin. underbar snorkling direkt från stranden med nemofiskar och liknande. Vill verkligen också rekommendera ubud på bali. Älskaaaar det stället!! så härlig natur, mycket att göra, och lite annorlunda på ett bra sätt. går också i restankar januari, februari, mars, men kommer nog resa mest i thailand, bali och något resmål till som ännu är oklart. ?

 • Nu vill jag inte förstöra din planering här…men kom hem (till sydney) från Fiji igår och tycker liksom att det är lite av min plikt att säga att om du får möjlighet MÅSTE du åka dit. Alltså det är heaven on earth. Har aldrig sett något så vackert. Ett litet tips bara för att göra dig lite mer förvirrad ?

 • Låter hur bra som helst. Tyvärr har jag inga tips att dela med mig av. men ska bli roligt att följa din resa. Fantastisk och inspirerande blogg har du. Kram

 • Missa inte Melbourne!!! Världens bästa stad. I Melbourne: bo i Fitzroy, drick öl på Sister Bella, Naked in the sky och Cookie, ät hamburgare på Easeys, ät vego på Veggie bar, drick melbs godaste kaffe på Brother baba budan och lev backpackerliv i St Kilda. Pluggar en termin här och är superpartisk men lovar att staden inte sviker!

 • Åh ja Koh Lipe är ljuvligt, var där i vintras. Åh vad kul att du rekommenderar Ubud – Ska nämligen dit också!! Tack så mycket :* Kram!

 • Har faktiskt kollat lite om jag skulle åkt till Fiji! Får kolla närmare på det, annars får det bli en annan gång! Men tack snälla du för tipset och hoppas att du har det helt magiskt på resan. Kram kram! <33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *