HOW WE’RE LIVING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här bor vi just nu. Jag vet att många av er har frågat angående lägenheten, så vi kör så här:

 

Varför flyttade ni från er gamla?

– För att vi ville komma närmare in till stan helt enkelt. Vi hade relativt nära då också, men jag behövde ta bussen varje gång jag skulle till skolan, gymmet eller så enkelt som att bara handla mjölk. Så efter mycket letande kunde vi äntligen säga upp kontraktet på den gamla, och jag saknar faktiskt inte den ett dugg.

 

Hur fick ni tag på denna?

– Puh, det har inte varit lätt. Har i princip letat efter ny lägenhet varje dag, sedan april. Överallt. Kontakter, kompisar, blocket, kalmarhem och andra fastighetsbyråer, men eftersom Kalmar är en relativt stor studentstad så är det väldigt svårt att få boende. Och bara tre veckor innan skolan skulle börja igen så hade vi fortfarande ingen aning om vi skulle bo kvar i den gamla, om vi ens hade möjlighet till det, eller vart vi annars skulle bo. Men, då hände ett mirakel. Min kompis Malin skulle flytta tillbaks till Göteborg i ett år för att plugga där, och frågade om vi var intresserade av att bo i hennes under tiden. Och SJÄLVKLART. Hon skickade ner nycklarna och kontraktet, vi skrev på och skickade upp det igen, sedan var det bara att förbereda flytten. Från att vi sade upp den gamla tills att vi hade flyttat in i den nya gick det bara knappt en vecka.

 

Trivs ni bra i er nya?

– JA, verkligen. Är så evigt tacksam att det löste sig, även om vi måste leta nytt om ett år igen. Vi bor så nära till allt nu, om man jämför med tidigare. Jag kan gå och handla när jag vill, jag kan gå och träna spontant på kvällen eller gå till stan för ett ärende om jag känner för det. Och ja, vår lägenhet är en studentlägenhet. Vi är två stycken som bor på 30 kvadrat, den har lite skavanker, en ugn i storlek med en micro, kokvrå och plastgolv, men för att det är en studentlägenhet så älskar jag den. Det gäller att göra det bästa av situationen. Och det här blev bättre än vad jag någonsin kunde anat i mitten av augusti.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *