FIBERRIK ROSA JUICE

Kände för att damma av min råsaftcentrifug som stått i garaget sedan jag flyttade hem från lägenheten. Tycker det är så otroligt gott och fräscht att göra egna juicer. Att testa sig fram och upptäcka nya ljuvliga kombinationer. Ofta mixar jag bara det jag har nära till hands, idag blev det: Äpplen från farmors trädgård, lite ingefära, en halv citron, bladspenat och ruccola. Juicen blev väldigt frisk och är en perfekt vitaminbomb så här i kyliga förkylningstider, och kolla bara den ljuvliga färgen. Helt magisk.

Ett tips är verkligen att investera i en juicemaskin, lagom till jul kanske. Typ en sådan HÄR har jag.

I VECKANS JUICE

Äppel – Innehåller gott om antioxidanter. Ett ämne i skalet skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Det är bra mot matsmältningen med sitt rika fiberinnehåll. Juicen från äpplet kan även minska risken för Alzhemiers – Och du får i dig en rejäl dos med C-vitaminer.

Ingefära – Så fort man börjar känna sig något krasslig så proppa i dig ingefära. Det förhindrar och lindrar förkylning då det innehåller en massa antioxidanter. Det ökar även blodflödet i kroppen och ökar förbränningen. Det botar dessutom både illamående och migrän.

Citron – Är trots sin syrliga smak väldigt basiskt och hjälper till att balansera PH-värdet i kroppen. Motverkar cancer och andra sjukdomar. Stärker immunförsvaret och minskar inflammationer. Det rensar helt enkelt din kropp på gifter och bakterier.

Bladspenat – Laddad med både vitaminer och mineraler. Nyttigt för hela matsmältningssystemet, skelettet och huden. Främjar även mättnadskänslan.

Ruccola – Rik på både kalcium, vitaminer A, C och kalium. Även denna bladgrönsak främjar matsmältningen och är väldigt bra för hjärnans hälsa.

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *