EN SOMMARFIKA

Det är väldigt mycket mat här på bloggy nu, men det är typ det enda jag gör om dagarna förutom att sitta och plugga. Och jag älskar ju det. Jag är vanligtvis inte så förtjust i varken kakor eller choklad, men när det kommer till den här så hade jag kunnat äta sjutton stycken på en och samma gång. Så i eftermiddags bjöd jag hit Amanda och Elin på en liten sommarfika; min kokoskladdkaka med farmors saft, morbrors jordgubbar och en kopp svart. Vi skrev packlista till Grekland, pratade om livet och skrattade åt vår senaste semester tillsammans.

Ingredienser:
– 200 gram smör
– 4 st ägg
– 4 dl socker
– 2 tsk vaniljsocker
– Lite flingsalt
– 1 dl kakao
– 3 dl vetemjöl

Smält smöret. Vispa samman alla ingredienser med elvisp. Lägg i en långpanna och grädda i 15 min i 200 grader.

Glasyr:
– 5 dl kokosflingor
– 1 dl ljus sirap
– 2 dl strösocker
– 1,5 dl vispgrädde
– 75 gram smör

Under tiden kakan är i ugnen, så kokar du alla glasyringredienser på låg värme tills det blir tjockt. När klockan ringer tar du ut kakan, lägger på glasyren, och gräddar kakan ytterl
igare 10 min tills glasyren är gyllenbrun.

READY TO BE SERVED!!!

4 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *