YOU HAVE TO FIND YOUR OWN HAPPINESS

 

 

 

 

Det många av er läsare mest tycker om med min blogg är att jag enligt er ”Alltid får varje stund att se så mysig ut”, och att jag liksom ”Fångar dagen lite varje dag”. Och det faktiskt precis det jag gör. Jag vill inspirera er på det viset, det är mitt mål med den här bloggen. Hösten och den här vintern har nog varit den värsta tiden i mitt liv, på alla sätt och vis. Omtentor, ångest, tårar, besvikelser, och en stor omställning i livet; Ja, det har inneburit allt. Men trots det har det samtidigt varit en fin tid, och det beror förmodligen på att jag hela tiden letat efter något bra där nere på botten, som kan hjälpa mig simma upp igen. Ni får ofta bara se den fina och glada sidan av mig, men jag tar för givet att ni förstår att jag också är ledsen och trött på livet ibland. Men oavsett vilket mörker jag än kan befinna mig i, så finns det alltid något ljus. Och det är just det ljuset jag alltid letar efter. Samma ljus som ni ofta får läsa om. Om det är en grå måndagsmorgon och det är dags för skola igen, så kan man lika gärna bara vilja skita i allt och stanna i sängen. Och så känner jag också. Ofta. Men allting handlar om inställningen. Om du i stället ser det som det en härlig nystart, drar upp rullgardinen, startar din favvo-musik och brygger lite kaffe så lovar jag att det i stället blir en jäkligt härlig morgon. Jag försöker alltid leta efter det positiva i saker och ting, en anledning till att le i stället för att gråta. Och i skrivande stund, så frågade jag precis mina vänner ”Vad firar ni idag?”. De stod mest som frågetecken, ätandes ur sina matlådor mitt i allt tenta-plugg. ”Firar?” undrade de förvånat. Ni må tycka jag låter optimistisk, men det finns fan alltid någonting att fira. Egentligen har inte den här dagen varit allt för rolig. Jag har suttit på universitetsbiblioteket sedan tidigt i morse. Jag har en tentaångest av helvetet inför lördag. Spolknappen fungerar fortfarande inte. Jag saknar mamma och pappa. Och saknar min syster ännu mer. Men i stället för att se det så, så firar jag idag att jag lärt mig vad målkostnads-kalkylering är, jag har lärt mig räkna på Annuitet och Nuvärdeskalkyleringar, jag har precis lagat torsk i ugn med broccoli och en väldigt god hollandiaisesås, och nu ska jag koka en kopp té och krypa ner under täcket framför min favoritserie. Visst låter det härligt? Det är det också. Och hur ledsen och jävlig dagen, eller den senaste tiden än varit, så finns det alltid någonting att fira, även om det inte tycks vara så tydligt. Men glöm inte att leta efter det där lilla.

 

Vad har ni firat idag? 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *