UPDATE FRÅN ETT REGNIGT FRANZ JOSEF

Ösregn. Fjorton grader. Snorig näsa. Hosta. Ryggväskekaos. Oborstat hår. Blöt handduk. Smutsig tröja. Idag är en sådan dag. Det är verkligen kontrasternas kontraster här. I förgår spenderade vi dagarna i en kajak i Abel Tasman – Drack öl på en öde ö, simmade bland sälar, skrattade ikapp framför brasan och fick fräknar på näsan. Fem busstimmar och två kaffekoppar senare anländer vi till Franz Josef – Ett ställe som snarare mer innehåller glacciärer, heli hikes och ice climbing. På topparna på bergen kan man skymta snö. Inte konstigt min näsa rinner som den gör – Särskilt med tanke på att min ryggsäck mestadels består av bikinis och birkenstock. Jag älskar att resan är så varierande. Att miljöerna och dagarna är så olika varandra. Ena dagen befinner oss i en storstad, med beerpongtävling och moderna hostels. Andra dagen befinner vi oss uppe i bergen, där ett mjölkpaket på bordet är den enda typ av kommunikation till omvärlden som existerar. Därav blir det mindre uppdatering här. Men nu så! En liten uppisdattis från våningsängen.

Vi har nu passerat gränsen, och befinner oss numera på sydön. Första stoppet var Westport – En liten spökby på västkusten, där hostelet vi bodde på ägdes av en gammal dam och i korridorerna strök fem svarta katter omkring. So not Kajsa Style. Men nu har vi i alla fall anlänt till Franz Josef som sagt. Utanför ösregnar det. Har spenderat förmiddagen med långfrukost och ett par wifi-timmar i sängläge. Nu ska vi dock snöra på oss skorna och bege oss ut. En tre timmars hike väntar. Efteråt väntar i alla fall ett par timmar i the hot tub, följt utav lite bastande. Den som väntar på något gott..

Hoppas allt är bra med er där hemma och att vårsolen tittar fram och säger hej emellanåt. Det är ju det bästa som finns. Vi hörs snart igen! Kram ? ☕

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *