MARS 24

Öppna fönster för att låta vårsolen och den friska luften överta. Morgonpromenad med hunden och vitsippeplockning. Snart kommer hela skogen vara grön. Finaste som finns. Nybryggt kaffe och storstädning. En för stor stickad tröja och kokoskladdkakebakning. Smaklökekalas garanteras.

Ingredienser:

– 200 gram smör
– 4 st ägg
– 4 dl socker
– 2 tsk vaniljsocker
– Lite flingsalt
– 1 dl kakao
– 3 dl vetemjöl

Smält smöret. Vispa samman alla ingredienser med elvisp. Lägg i en långpanna och grädda i 15 min i 200 grader.

Glasyr:
– 5 dl kokosflingor
– 1 dl ljus sirap
– 2 dl strösocker
– 1,5 dl vispgrädde
– 75 gram smör

Under tiden kakan är i ugnen, så kokar du alla glasyringredienser på låg värme tills det blir tjockt. När klockan ringer tar du ut kakan, lägger på glasyren, och gräddar kakan ytterligare 10 min tills glasyren är gyllenbrun.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *