DINNER IN THE MAKING

Red Curry

Alltså thaimat.. Då är matlyckan alltid total. Nästan alla mina anteckningar i telefonen består av recept och maträtter som jag ska testa när jag åker tillbaks till student- och lägenhetslivet. Papayasallad, chicken cashew och röd curry är tre rätter jag tror att jag kommer äta varenda vecka. Mums filibabba. Och enkelt är det. Och bra matlådematrätter också.

Till den här Red Curry Alá Kajsa behöver ni:
– Ris
– Kycklingfiléer
– Kokosmjölk
– Grönsaker
– Jordnötter
– Vitlök
– Kalvfond
– Soja
– Sweetchilisås

Först så skär du kycklingfilén i bitar, och tillagar dem i en wokpanna. När kycklingen är klar så tillsätter du alla hackade grönsaker av allt du har hemma, paprika, tomat, morötter, bönor, allt fungerar. När grönsakerna också fått lite färg så häller du i två burkar med kokosmjölk, lite soja, lite sweetchilisås, lite kalvfond, salt, peppar, persilja och en chili. Ungefär vart femte sekund tar jag en tesked i grytan och tillsätter något nytt. Och detta blev så jäkla gott alltså. Bara att hälla i det du tror passar. Smaklig måltid!

/ Made dinner last night – Red Curry.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *